Acne te lijf met behulp van eigen flora

Acne te lijf met behulp van eigen flora

Sasha, 25 jaar oud, komt bij mij in de schoonheidssalon. Zij heeft last van ontstekingen en talgpropjes op het gezicht en kaaklijn. De cliënt is inmiddels al met diverse middelen behandeld maar helaas de puistjes blijven komen. Ook na het gebruik van een antibiotica kuur. Zij is onlangs afgestudeerd en gebruikt dagelijks een crème en reiniging uit de schrappen. Acne is een veel voorkomende en vaak langdurige huidaandoening. Onze huid wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals stress, medicatie en lifestyle. Een verhoogde talg productie ontstaat onder invloed van bijvoorbeeld hormonen en in combinatie met lichaamseigen huidbacteriën die hierin goed floreren ontstaan de puistjes. Niet iedereen komt na enkele behandelingen en producten direct van de acne af. Regelmatig verneem ik van klanten die na het stoppen van een antibiotica kuur toch weer nieuwe ontstekingen ontwikkelen. Tevens kan het gebruik van verkeerde cosmetica en te agressieve reiniging de acne verergeren.

Belangrijk is om je acne te lijf te gaan met behulp van eigen flora alias de goede en slechte bacteriën. Ik zal er iets meer over vertellen. Iedereen heeft namelijk vele bacteriën op de huid. Ook u. Deze bestaan uit goede en slechte. Beide hebben we nodig, maar zodra ze uit balans zijn, krijgen de slechte de overhand, waardoor de acne verergert. De kans op resistentie na gebruik van diverse antibiotica, waar je inmiddels veel over leest en hoort, is een groeiend probleem, en vaak niet een blijvende oplossing. Daarom is het belangrijk om de flora weer te stimuleren naar een juiste samenstelling. Iedereen weet dat de meerderheid van de bacteriën op onze huid juist een beschermende rol vervult. Juist bij acne, rosacea en overgevoeligheid is het van belang om de goede extra te respecteren. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om thuis ook dagelijks een aangepaste reiniging, crème of gel te gebruiken. Omdat Sasha aanvullend verzekerd is en mijn specialisaties acne en elektrisch ontharen zijn, kan zij de behandelingen die ze bij mij heeft ondergaan declareren bij de verzekering. Om, Sasha de huid te verbeteren heb ik haar gelaat behandeld met een niet vette reinigingsegel gevolgd door een milde peeling en indien nodig wat fruitzuur om de verkleefde dodenhuidcellen goed te verwijderen. Zodra de huid verweekt is worden de mee-eters intensief verwijderd en waar mogelijk de pustels ingeprikt. Door de huid goed schoon te maken neemt de kans op ontstekingen in de talgklieren af. Dit is een redelijk gangbare behandeling tot nu toe. Het nadeel is dat de huid nu geprikkeld is en foute bacteriën zich hierin kunnen nestelen. Om dit te voorkomen wordt direct hierna een speciaal masker aangebracht die de foute huidbacterie bestrijden om vervolgens een lotion aan te brengen die onze natuurlijke huiflora weer stimuleert en tevens de samenstelling weer herstelt. Ik zal er iets meer over vertellen. Iedereen heeft namelijk vele bacteriën op de huid. Ook u. Deze bestaan uit goede en slechte. Beide hebben we nodig maar zodra het uit balance is dan krijgen de slechte de overhand waardoor de acne wordt verergert. De kans op resistentie na gebruik van diverse antibiotica waar je inmiddels veel over leest en hoort is een groeiend probleem. En vaak niet een blijvende oplossing. Daarom is het belangrijk om de flora weer te stimuleren naar een juiste samenstelling. Iedereen weet dat de meerderheid van de bacteriën op onze huid juist een beschermende rol vervult. Juist bij acne, rosacea en overgevoeligheid is het van belang om de goede extra te respecteren.”

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om thuis ook dagelijks een aangepaste reiniging, crème of gel te gebruiken. Omdat de Sacha aanvullend verzekerd is en mijn specialisaties acne en elektrisch ontharen zijn kan zij haar behandelingen die ze bij mij heeft ondergaan declareren bij de verzekering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelina Noordzij allround schoonheidsspecialist en lid Anbos.

Schoonheidssalon theskinconditioner.nl

Avenue Carnisse 208b

2993MK Barendrecht

0180-654211

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie