Site Loader

Monique, 48 jaar, komt bij mij in de schoonheidssalon. Zij stoort zich aan haar toegenomen rimpels, de grovere poriën en vale teint die zij met de tijd heeft gekregen. Ze heeft Botox overwogen, maar staat daar wat terughoudend tegenover, en ze weet dat het ook niet haar huidsteint zal verbeteren. Ze heeft er dan voor ook gekozen om het op een natuurlijke manier aan te pakken. Monique reinigt dagelijks haar huid en smeert altijd een goede crème van de parfumerie.
Al duizenden jaren willen mensen graag jong blijven, waarbij Cleopatra wellicht het meest tot de verbeelding spreekt. Onderzoek en ontwikkelingen in huidverjonging hebben met name de laatste decennia tot geheel nieuwe inzichten op gebied van anti-aging geleid, waarbij de behandelmethodes ingedeeld kunnen worden in drie groepen.

 

De oppervlaktebehandelingen, waarbij de huid wordt behandeld met crèmes, maskers, microdermabrasie, scrubs en milde fruitpeelings. Bij de diepgaande behandelingen wordt de huid intensief behandeld met technieken die diep in de huidlagen kunnen komen, zoals Meta Therapy, naaldrollers, mesotherapie of heel sterke peelings. En dan hebben we de medische behandelingen, waarbij de huid ingrijpend behandeld wordt door specialisten met botuline-toxide-injecties, fillers, laser of een oog- en facelift. Om de huid van Monique te verbeteren, kijk ik naar verschillende aspecten: wat is haar huidige conditie, wat is haar lifestyle en welke verwachtingen heeft ze? Als schoonheidsspecialiste kan ik niet toveren, dus een realistisch beeld aan Monique schetsen is heel belangrijk. Voorafgaand aan de kuur begin ik met een huidscan die diverse close-up foto’s maakt, waarbij aspecten zoals de huidsteint, pigmentatie, keratine en vocht worden gemeten en vergeleken met Monique’s leeftijd. Zo kan ik de Meta Therapy nauwkeurig toepassen. Hoge concentraties vitamine A, E en C of hyaluronzuur, die belangrijk zijn bij rimpelherstel, vochtbalans en de huidsteint, worden aangebracht. Het apparaat laat ik over de huid glijden, en door middel van micronaaldjes die heel snel bewegen, ontstaan er duizenden kleine openingen in de huid. Bij Monique was de roodheid binnen twee uur verdwenen. Ter ondersteuning gebruikt zij crème en voedingssupplementen thuis. Haar huid reageerde goed op de eerste behandeling, dus vanaf de tweede behandeling ga ik dan extra intensief werken door het inzetten van het endermologieapparaat, wat gelijk staat aan een bindweefselmassage.

Ons natuurlijke herstelmachine.
Ik zal iets meer vertellen over deze nieuwe techniek bij The Skin Conditioner: ‘Meta Therapy’ staat voor ‘Medical and Esthetic Tension Activating Therapy’ (medische, esthetische spanningsactivering) en is een methode voor huidverbetering, huidverjonging, hydratatie en porieverfijning. Het kan veilig worden uitgevoerd zonder de huid over te belasten en is bijna pijnloos. De huid ziet de gemaakte micro-openingen als een beschadiging, waardoor het herstelmechanisme in werking treedt. Deze zelfherstellende eigenschap van onze huid is een puur natuurlijke vorm van binnenuit om zich te vernieuwen. De actieve ingrediënten die gelijktijdig worden aangebracht, zijn afgestemd op de huidconditie en kunnen op deze manier diep doordringen. Zoals ik verteld heb in mijn vorige stuk over acne, blijft de beschermende functie van de huid intact, wat ook belangrijk is bij anti-aging behandelingen, verkeerde en te intensieve behandelingen kunnen op den duur juist huidveroudering en overgevoeligheid veroorzaken…

Voor producten of behandelingen kun je terecht op de website en webshop.

Angelina Noordzij, allround schoonheidsspecialist lid Anbos.

Post Author: angelina